Yüksekova'da İki Erkek Kardeş Ve İki Kız Kardeşin Çifte Düğünü

Yüksekova'da İki Erkek Kardeş Ve İki Kız Kardeşin Çifte Düğünü

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde gerçekleştirilen düğünde Şehriban ve Mihriban Toprak isimli 2 kız kardeş Adem ve Orhan Cankurtaran ile evlenerek dünya evine girdi.

A+A-

MUSA DÜZENCİ - YÜKSEKOVAGÜNDEM

YÜKSEKOVA-İlçe’nin Köprücük (Kerpıl) köyünde yaşayan Adem ve Orhan Cankurtaran kardeşlerin hikayeleri mutlulukla son buldu.  İki gün, üç gece süren düğün çekilen halaylarla mutlulukla son buldu. Cankurtaran kardeşleri için yapılan, düğünü farklı kılan bir diğer etken’de eşlerinin kardeş olamasaydı.


Daha önce akrabalarının düğününde birbirlerini görüp seven kardeşler, kısa bir süre sonra durumu ailelerine anlatıp, mutluluklarını çifte düğünle birleştirdiler.



DÜĞÜN İKİ ERKEK KARDEŞ VE İKİ KIZ KARDEŞİN DÜĞÜNÜDÜR

Bir düğün vesilesiyle birbirleriyle tanıştıklarını ifade eden Adem Cankurtaran ‘’ Biz eşlerimizle akrabanın düğününde tanıştık, konuştuk kısa bir müddet geçtikten sonra evliliğe doğru adımları atmaya başladık, Kader oldu gönüller bir olunca bizde bu işin sonunun gelmesini istedik. 4’müz kendi aramızda karar verdik, Düğün İki erkek kardeş ve iki kız kardeşin düğünüdür. Dördümüzde bu mutluluğu yaşadığımız için çok mutluyuz. Umarım bütün gençler bu mutluluğu yaşar’’ dedi.

Kardeşlerden Adem Cankurtaran ise Şemdinli’de imamlık yaptığı ve bir akraba düğününde tanıştığı Şehriban Toprak’a aşık olduğunu belirterek, ‘’Şemdinli merkezin’de imamlık yaptığım için ağabeyim Orhan, sık sık ziyaretime gelirdi. Ağabeyim Orhan Şehriban’ın kız kardeşi olan Mihriban’la tanıştılar. Onlarda bir birlerine aşık oldular. Biz de kardeşler olarak bu mutluluğumuzu birlikte düğün yaparak perçinlemek istedik. Bizi bu günümüzde yalnız bırakmayan bütün dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Katılımın yüksek olduğu çifte düğün töreni gece geç saatlere kadar sürdü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.