Yüksekova'da Kadın Futbolcular yetişiyor

Yüksekova'da Kadın Futbolcular yetişiyor

Yüksekova'da, yaşları 6 ila 16 arasında değişen kız futbol takımı oyuncuları, geleceğin kadın futbolcuları olmak için ter döküyor.

A+A-

Yüksekova Gençlik Spor Müdürlüğü bünyesinde açılan spor kursuna katılan 30 öğrenci geleceğin kadın futbolcuları olmak için mücadele veriyor. İlçenin Yeni Mahallesi'nde bulunan futbol sahasına giden öğrenciler cumartesi ve pazar günleri antrenörleri gözetiminde antrenman yapıyor. Hem antrenmanlarda hem de kendi aralarında yaptıkları maçlarda performanslarıyla göz dolduran kız futbolcular, top hâkimiyetlerinin yanı sıra verdikleri paslar ve attıkları çalımlarla profesyonel futbolcular gibi çalışıyor. Kız futbolcular, hırslarıyla ve yetenekleriyle göz dolduruyor.


30 yıldır futbolla uğraşan Antrenör Necmettin Tekin yaklaşık 30 kız çocuğunu yetiştirdiğini belirtti. Tekin, "Çocuklarımızın bu şekilde spor yapması bizleri mutlu ediyor. Bana Didem hoca ve Canan Hoca eşlik ediyor. Didem Hocamız Sivas’tan geldi, bizim çocuklar için kaldı.  Hep birlikte Yüksekova’da kadın futbolcular yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu imkânı öğrencilere tanıdığı için Gençlik Merkezi Müdürü Sami Keskin’e teşekkür ederim” dedi. 

Kadın Antrenör Didem Şentürk ise, "Gençlik spor Müdürlüğü bünyesinde eğitim verdiğini belirterek bu imkanı kız çocuklarına sağladıkları için Gençlik merkezine teşekkür ederim. Şentürk, kız çocuklarımıza burada eğitim veriyoruz. Normalde futbol denilince akla erkekler geliyor. Ama burada kızları da çok iyi yetiştirmeye çalışıyoruz. İçlerinde gerçekten çok yetenekli çocuklarımız var. Onları geleceğin futbolcuları olmaları için hazırlıyoruz” ifadelerini kullandı. 


4 yıldır futbol oynadığını söyleyen 15 yaşındaki Jiyan Öner, "4 yıldır oynuyorum. Hem sporu seviyorum hem de futbol çok zevkli. İleride Fenerbahçe’nin alt yapısında oynamak istiyorum” diye konuştu.

Herkesten Daha iyi bir futbolcu olmak isteyen Sedanur Parçin ise, "Genellikle erkekler kızlar futbol oynayamaz diyor. Bu algıyı değiştirmek istiyoruz. Bu spor herkese ait. İçimizde çok iyi oynayan arkadaşlarımız var. Bir şeyler başaracağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.