Yüksekova'da ki bu yol sürücüleri bezdirdi

Yüksekova'da ki bu yol sürücüleri bezdirdi

Yüksekova ilçesinin Yazılı (Kampa Şûkê) köyünden, Kamışlı (Sineva) köyüne kadar yapılan asfalt bozulunca çok sayıda araç hasar gördü ve yolda kaldı.

A+A-

Yüksekova’da Yazılı köyün güzergahında Kamışlı köyüne kadar giden asfalt yağmurdan sonra bozuldu. Tehlike haline gelen yol sürücüleri mağdur etti. 

Yol çalışmaları kapsamında yaklaşık 2 ay önce bu yola mıcır döküldü fakat yağışların etkisiyle mıcırların asfalt tabakasından ayrılması yolu sürücüler için korkutucu hale getirdi.

İşlek olan güzergahta sürücülerinde aşırı hız yapması nedeniyle asfalttan fırlayan taşlar bazı araçlarda maddi hasara neden olurken, araçların tekerleklerine çamur gibi yapışan zift ise sürücülere zor anlar yaşattı.

Bazı vatandaşlar ise yolda yürütmek isterken ayakkabılarına yapışan zift nedeniyle zorlanırken, saatlerce yapışan zifti temizlemek için uğraştılar.

Araçların tekerleklerine yapışan zift nedeniyle çok sayıda araçta maddi hasar görürken sürücüler ise bu yola tepkili.

01-005.jpg

''TEHLİKELİ YOL HALİNE GELDİ''

Yolun tehlikeli hale geldiğini belirten Yüksekova Esnaf ve Sanatka​​​​​​​rlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, “İlk olarak bu tehlike çevre yolunda meydana gelmişti. Kaç gündür yağışlardan sonra  eski asfaltın üzerine dökülen asfalt ve mıcırlar kalkarak yol tehlikeli hale geldi. Çok sayıda aracın camına, tekerliğine zarar verdi. Bu kalkan artıklar araçların tekerleklerine yapışyor ve  ilçeye kadar gelerek çevreyi kirletiyor. Biz de her yer gibi daha güzel, daha konforlu yol istiyoruz. Vatandaşa daha iyi ulaşım sağlanılm​​​​​​​alı. Burada diyoruz kim ilgileniyorsa tekrardan gözden geçirsin.Bu yolu onarsın aksi taktirde  bu sefer mala değil cana zarar gelebilir. Onun için bir an önce bu yola el atıp düzeltilmeli” dedi.

''SÜRÜCÜLERİN ZORLU GÜZERGAHI''

Bu yolun artık korkutucu hale geldiğini dile getiren sürücüler, “Haftalardır bu yol tehlike saçmaktadır. Yağmurlardan sonra yol bozuldu. Sökülen mıcırlar ve ardında asfaltın sökülmesi araçlarımıza zarar vermeye başladı. Bu yolu​​​​​​​ yapan vicdanı nasıl rahat olabilir? Bunca yolu kullanan bu insanın ne günahı var. Bugün malımıza gelen zarar yarın canımızdan da olabiliriz. Onun için yetkililer bir an önce el atmalı ve yolu güzel bir şekilde onarmalı” İfadelerini kullandı.

02-005.jpg

04-003.jpg

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​03-007.jpg

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.