Yüksekova’da ki okullarda görev alan polisler de ceza yazabilecek

Yüksekova’da ki okullarda görev alan polisler de ceza yazabilecek

Yüksekova’da okullarda görev yapan polisler reflektörlü yelekle okul bölgelerinde trafik uygulaması yapabilecek ve cezai işlem uygulayabilecek.

A+A-

Yüksekova’da ilk defa başlatılan uygulamayla sürücülerin seyir halindeyken telefonla konuşma, Emniyet kemeri takmama, makas atma, birden fazla şerit değiştirme ve yayalara öncelik tanımama gibi konularda cezai işlem uygulayabilecek.

Bu kapsamda Yüksekova Mesleki Teknik Anadolu lisesi önünde yapılan uygulama tüm okul bölgelerinde de bu günden itibaren uygulanmaya başlandı.

Konu ile ilgili konuşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Komiser Yardımcısı Ahmet Burhan Dege, Yüksekova’da ki bazı okullarda sabit kolluk personeli görevlendirildi. Trafik ışıklarına uymama, emniyet kemeri takmamak, seyir haindeyken cep telefonu ile konuşmak, ve makas atmak gibi konularda ceza yazabilecekler.

Bugün itibariyle uygulamalara başladık. Artık okul görevlilerimiz trafik cezası yazacaklar vatandaşlarımızın bilgisi olsun.” İfadelerini kullandı. / Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.