Yüksekova'da Romanya ve Moldova’nın Yöresel Yemekleri

Yüksekova'da Romanya ve Moldova’nın Yöresel Yemekleri

Sağlıklı Ye, Sağlıklı Yaşa Projesi kapsamında Romanya ve Moldova'dan Yüksekova'ya gelen 8 öğrenci, Yüksekovalı gençlerle buluştu.

A+A-

MUSA DÜZENCİ - YÜKSEKOVAGÜNDEM

"Sağlıklı Ye, Sağlıklı Yaşa" Projesi kapsamında Romanya ve Moldova'danYüksekova'ya gelen 8 öğrenci, Yüksekovalı gençlerle buluştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan "Sağlıklı Ye, Sağlıklı Yaşa" Projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında  Romanya ve Moldova'dan ilçeye gelen 8 öğrenci, aile destek evini ziyaret etti.


Burada mutfağa girerek büyük bir titizlikle yöresel yemeklerini hazırlayan öğrenciler, yaptıkları yemekleri aile destek evindeki kursiyerlerle aynı sofrada yedi.

Öğrenci grubu sorumlusu İngilizce öğretmeni Nicoleta Gramada,Yüksekova Gündem muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik Değişim Programı çerçevesinde yürütülen proje ile ilçede bulunduklarını belirtti.

Yüksekova'da beklentilerinin üzerinde bir ilgiyle karşılaştıklarını anlatan Gramada, "BurayaÖğrenci grubu sorumlusu İngilizce öğretmeni Nicoleta Gramada gelirken hiçbir tedirginlik yaşamadık. Aksine buradaki insanları tanımayı çok istiyorduk. Bir haftadan bu yana buradayız ve birçok insanla tanıştık. Bugün de yöresel yemeklerimizi tanıttığımız için çok mutluyuz" dedi.

Gramada, ilçe halkının kendilerine hemen her konuda yardımcı olduğunu bildirerek, "Buranın halkı çok yardımsever ve çalışkan. Bize sağladıkları imkanlar ve verdikleri destek için kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yüksekova Aile Destek Evi çalışanlarından Vildan Alev Şahin ise Romanya ve Moldova'dan gelen öğrencilerle mutfağa girdiklerine değinerek, şunları kaydetti:

"Onlar kendi yörelerinin yemeklerini yapıyorlar, biz de Yüksekova yöresinin yemeklerini yaptık ve çok harika zaman geçirdik. Çok mutluyuz sadece biraz dil konusunda zorlanıyoruz. Onlar kendi diliyle biz de kendi dilimizle konuşuyoruz. Bazen işaretlerle bazen de tercüman aracılığıyla anlaşıyoruz. Her şeye rağmen yabancı misafirlerimizi burada ağırlamaktan mutluluk duyduk. Umarım onlar da misafirperverliğimizden memnun kalmıştır."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.