Yüksekova'da Şehir Merkezine İnen Kurt Yakalandı

Yüksekova'da Şehir Merkezine İnen Kurt Yakalandı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde günlerdir şehir merkezini mesken tutan kurt ekipler tarafından yakalanarak tedavi altına alındı.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

Edinilen bilgilere göre, Geçtiğimiz hafta Güngör mahallesinde metruk bir bahçede görülen kurt vatandaşlar tarafından ekiplere bildirilmişti. Kısa sürede mahalleye gelen ekipler, kurdu bayıltmak için uyuşturucu iğne kullanmış ancak ilk iğnede kurt izini kaybettirmişti. Günlerdir ilçenin birçok mahallesinde görülen kurt için Yüksekova Belediye veteriner işleri birimi ekipleri 24 saat teyakkuz halindeydi. 

"BİR HAFTA SONRA YAKALANDI"

Akşam saatlerinde Yüksekova devlet Hastanesi yakınlarında görülen kurt vatandaşlar tarafından ekiplere bildirildi. Ekipler kurdun bulunduğu alana gelerek, kaçmaması için önce önlem aldı. Ardından uyuşturucu iğne ile bayıltılan kurt, tedavi için hayvan barınağı ve rehabilitasyon merkezi'ne götürüldü.

kurt1-001.jpg

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye bakım evi ve rehabilitasyon merkezinde Veteriner Hekimi Hekim Kaçan," Geçtiğimiz hafta şehir merkezine inen kurdu bugün sağ olarak yakaladık. Şuan tedavi altına aldık, en kısa zamanda sağlığına kavuşur inşallah ve doğal yaşam alanına geri bırakırız. Burada iki hafta gözetimimizde kalacak" dedi. 

kurt2-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.