Yüksekova’da tamamlanmayan yol çalışmaları esnafı mağdur etti

Yüksekova’da tamamlanmayan yol çalışmaları esnafı mağdur etti

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde yarım bırakılan yol yapım çalışmaları, esnafı canından bezdirdi.

A+A-

İlçenin en işlek caddesi olan Cengiz Topel caddesine çıkan Eski kışla Mahallesinin 404’üncü sokağında 2022 yılında yapılan asfalt çalışmalarında su kanallarının ve kaldırımlarının yapılmaması esnafı mağdur ediyor. Bahar ve kış aylarında yağışların etkili olmasıyla birlikte suların iş yerlerinin önünde biriktiğini ve bozuk kanallardan kaynaklı araçlarının hasar gördüğünü belirten vatandaşlar yetkililerden gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.

“SU KANALLARI VE KALDIRIM YOK”

50 yıldır mahallede yaşayan nakliyeci Naci Çiftçi adlı vatandaş, “404’üncü sokağa asfalt döküldü fakat hemen yan sokağına dökülmedi. Zaten buraya dökülen asfaltta tam olarak yapılmadı. Gördüğünüz üzere su kanalları ve kaldırım yok. Kış aylarında biriken sular yüzünden her yer çamur oluyor. Bu bozuk kanallar yüzünden araçlarımız hasar görüyor. Bu sokak çarşıya çıkıyor. Tüm geçimi mi kamyonetle sağlıyorum ama bu bozuk kanallar yüzünden sürekli kayışları kopuyor. Yetkililer yarım bırakılan çalışmaların biran önce devam etmelerini istiyoruz.

10 YILDIR BU SORUNU YAŞIYORUZ”

Esnaf Levent Şanlıtürk ise, 10 yıldır bu sorunu yaşıyoruz. Geçen sene bu yol asfaltlandı. Fakat kenarlarına herhangi bir kaldırım veya su kanalı yapılmadı. Yolun Hemen yan sokağında da herhangi bir asfaltlama çalışması yapılmadığı için yağışlı günlerde yol çamur deryasına dönüyor. Biz defalarca kez gerek belediyeye gerek karayollarına başvurduk fakat herhangi bir çalışma yapılmadı.

 Şanlıtürk ayrıca yolun hemen üst sokağında bulunan dershaneden çıkan yüzlerce öğrencinin yolu kullandığını söyleyerek, “yol kenarlarında su kanalı ve kaldırım olmadığı için yağışlı günlerde yol çamur olduğu için gelip gitmekte zorlanıyor. Özellikle Kış aylarında biriken sular su kanalı olmadığı için yolda birikip buz kesiliyor. Buzdan kaynaklı yolu kullanan vatandaşlar sürekli kayıp düşüyor. Zaten araçlarımızı yağışlı günlerde arka yollardan götürmek zorunda kalıyoruz. Yetkililerden yola kaldırım ve su kanallarının yapılmasını rica ediyoruz” şeklinde konuştu.

“SULAR İŞ YERLERİMİZİN ÖNÜNDE BİRİKTİĞİ İÇİN MÜŞTERİLER İÇERİ GİREMİYOR”

Çarşı merkezinde esnaflık yapan Adnan Tüner geçen sene yapılan asfalt çalışmasından sonra yola herhangi bir su kanalı veya kaldırım yapılamadığı için biriken suların iş yerinin önüne biriktiğini belirterek, “Yağışlı havalarda sular iş yerlerimizin önünde biriktiği için müşteriler içeri giremiyor. Burada su gideri için bir logar kapağı bile açılsa bu kadar mağdur olmazdık. Birçok kez dilekçelerle başvurduk fakat sesimizi kimse duymuyor yetkililerden çözüm bekliyoruz ”ifadelerini kullandı.

/YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.