Yüksekova’da tiyatrocular okey sesleri arasında prova yapıyor

Yüksekova’da tiyatrocular okey sesleri arasında prova yapıyor

Yüksekova’da salon bulamayan tiyatrocular, cafe ortamında prova yapıyor. Sahne tozunu özlediklerini kaydeden oyuncular, ilçeye salon yapılmasını istiyor.

A+A-

Kültürel faaliyetlerin ve sosyal yaşamın kısıtlı olduğu Yüksekova’da tiyatro çalışmaları yürüten Asmin Sanat Tiyatrosu oyuncuları, zor koşullarda ayakta durmaya çalışıyor. İlçede tiyatro salonu olmadığı için prova yapacak yer bulmakta güçlük çeken tiyatrocular, cafe ortamlarına girerek masa başında prova yapmak zorunda kalıyor.

Okey sesleri arasında çalışan tiyatrocular, sahne tozunu özlediklerini belirterek en kısa zamanda seyirci ile buluşmak istiyor.

"MÜŞTERİLER AZALINCA  JEST VE MİMİK ÇALIŞIYORUZ"

3 yıldır cafe ortamlarında çalıştıklarını kaydeden oyuncu Şevki Uçer, “Kısıtlı bir çalışma alanı burası. Çünkü bağıramazsınız, ayağa kalkamazsınız. Yer olmadığı için provaları burada alıyoruz. Müşteriler azalınca da imkan dahilinde mimik ve jestleri de çalışmaya çalışıyoruz” dedi.

Asmin Sanat Tiyatrosu olarak 2009 yılından beri sahne aldıklarını belirten Uçer, “Maalesef şuan oyunumuzu sahneleyebileceğimiz bir yer yok. Biz buradaki müşterileri de rahatsız ediyoruz. Ama bizim prova alabileceğimiz tek yer burası. Başka bir çaremiz de yok şuan” ifadelerini kullandı.

"TİYATRO SAHNESİNİ ÖZLEDİK"

Tiyatronun ilçede var  olması gerektiğini vurgulayan Uçer, “Provalarımızı alabileceğimiz, oyunlarımızı sergileyebileceğimiz bir tiyatro sahnesinin var olması gerekiyor. Böyle bir talebimiz var. Halk tiyatro konusunda çok istekli ama biz o talebi karşılayamıyoruz. Çünkü sürekliliğimiz yok. Eskiden oyunlarımızı Selahattin Eyyubi Kültür Merkezi’nde oynayabiliyorduk. Ancak deprem riski nedeniyle orası da kapatıldı. Sahne oluşturabilirsek tiyatro kültürünü sürekli hale getirebiliriz. Biz de tiyatro sahnesini özledik” şeklinde konuştu. /Yüksekova Halkın Sesi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.