Yüksekova'da TOKİ aidat fiyatları ile ilgili toplantı düzenlendi

Yüksekova'da TOKİ aidat fiyatları ile ilgili toplantı düzenlendi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir sitede 2022'de 270 lira olan aidat bu yıl 470 liraya yükselince site sakinleri yönetim kuruluna tepki gösterdi.

A+A-

2023 yılında yapılan site yönetim genel kurullarında alınan kararlarla aidat fiyatlarında artış yaşandı. Bazı sitelerde yüksek artışa tepki gösterdi. Yüksekova'nın Esenyurt Mahallesinde yer alan TOKİ konutlarında aidat fiyatlarına yüzde 75 oranında zam yapılmasına site sakinleri tepki gösterdi. Mahallede bulunan bir okulun konferans salonunda bir araya gelen site sakinleri ve yönetim kurulu ortak bir fiyatta anlaşmak için bir toplantı gerçekleştirdi. Site yönetim kuruluyla bir araya gelen site sakinleri aidat fiyatlarının kira fiyatlarıyla yarıştığını belirterek site yönetimine tepki gösterdi. İki saat sürün toplantıda ayrıca site içi sorunlarda dile getirildi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Van One A.Ş.Yönetim kurulu Başkanı Abdullah Özar, İlçede 1 ve 2'inci etap toplu konutlarında kat malikleri ve temsilciler kurulu ile toplantı düzenlediklerini ifade etti. Özar," Kat maliklerimizin bize yönelttiği bazı sorunlar var. Bunların başında aidat zamları var. Malumunuz asgari ücrete gelen zamlar aidat fiyatlarına da yansıyor. Çünkü projelerde yapılan işletme bütçelerin yaklaşık  yüzde 70 ile 80 arasındaki giderleri kanunun belirttiği gibi eşit paydır. Yani personele gidiyor. Bu bağlamda personel ücretleri artınca aidatlar da artıyor. 

Esenyurt Mahalle Muhtarı Selim Genç, TOKİ konutlarında başta aidat sorunu olmak üzere birçok sorunu çözüme kavuşturmak için site yönetimiyle bir araya geldiklerini ve site de geliri düşük 750 hanenin yaşadığını belirterek çoğu ailenin aidat ücretlerini ödeyemeyecek durumda olduğunu söyledi.

Site sakini Yavuz Han ise kendi evinde kiracı gibi yaşadığını söyleyerek, "Geçen sene verdiğimiz paralara rağmen çatılarımız, yollarımız ve asansörlerimiz yapılmadı. Yönetim bunun üstüne aidat zamı yapıyor. Bizim imkanlarımız yok. Ben hastayım, çalışamıyorum. Devlet desteğiyle geçiriyorum. Ayrıca bir engelli kızım var ona da ben bakıyorum. Ben şimdi nasıl geçineyim. Bu aidatı nasıl vereyim. Ankara'ya 3'kez dilekçe yazdım bizimle ilgilenen yok" şeklinde konuştu 


Bir başka site sakin Umut Öztekin isimli vatandaş ise, toplantı da kömür, doğalgaz, TOKİ yolları, bina temizliği ve aidat gibi sorunlara değindiklerini belirterek bina yönetimin çözüm noktasında yetersiz kaldığını ifade etti./YüksekovaHalkınSesi

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.