Yüksekovalı çocukların briket ve brandalı havuz keyfi

Yüksekovalı çocukların briket ve brandalı havuz keyfi

Yüksekova’da sıcaktan bulanan çocuklar, briket ve naylon branda kullanarak yüzme havuzu yaptı.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEMfotoicYÜKSEKOVA - Hava sıcaklıklarının 35 dereceyi gösteren ilçede sıcaktan bulanan 08-12 yaşında ki çocuklar Kani Heyder mahallesinde ki bir evin bahçesinde kendi imkanları ile briket ve naylon branda kullanarak yüzme havuzu yaptı.

Yüzme havuzunu doldurmak için tulumba suyundan yararlanan ancak, elektrikler kesildiği için havuza su dolduramayan çocukların imdadına ise Yüksekova Belediyesi itfaiye ekipleri yetişti.videoicKısa sürede itfaiye ekipleri tarafından doldurulan havuzda çocuklar yüzmenin ve serinlemenin tadını doyasıya yaşadı. Havuzun bulunduğu evin bahçesinde ise mahalleli toplanıp çocukların havuz keyfini izledi.

Briket ve branda ile havuz yaptıklarını söyleyen çocuklardan Bilal Ayvalık,” Havalar çok sıcak olduğu için bizde yaptığımız havuzda serinliyoruz. Çok güzel herkese tavsiye ediyorum. Elektrikler kesik olduğu için havuza su dolduramadık, itfaiye gelip havuzumuzu su doldurdular teşekkür ediyoruz” dedi.

Derelerin tehlikeli olduğunu belirten Jihat Sevmiş isimli çocuk ise,”Serinlemek için kendi imkânlarımızla havuz yaptık burada serinliyoruz. Dereler tehlikeli olduğu için gitmiyoruz burada briket ve branda ile havuz yaptık. Elektrikler olmadığı için su dolduramadık sonra itfaiyeyi çağırdık su doldurdular bizde doyasıya yüzdük” şeklinde konuştu.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.