Yüksekovalı Hayırsever İş İnsanından Yüksekova’da Eğitime Büyük Destek

Yüksekovalı Hayırsever İş İnsanından Yüksekova’da Eğitime Büyük Destek

Yüksekovalı İş İnsanı Haşim Akın’ın Milli Eğitim’e hibe etmiş olduğu arazinin devrine ilişkin protokol töreni gerçekleştirildi.

A+A-

MUSA DÜZENCİ / YÜKSEKOVAGÜNDEM

Hakkari Valisi Ali Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Oktay Kızılkaya’nın katılımlarıyla, İş İnsanı Haşim Akın’ın Milli Eğitim’e hibe etmiş olduğu arazinin devrine ilişkin protokol töreni gerçekleştirildi.


v1-002.jpg

Yapılan görüşmelerde; hayırsever iş insanı Haşim Akın’ın hibe etmiş olduğu toplamda 10 bin 746 metrekarelik iki ayrı araziden, Yüksekova ilçesinde bulunan 7 bin 815 metrekarelik alana Yüksekova Fen Lisesi binası; 2 bin 931 metrekarelik alana ise temel eğitim okul binasının yapılması planlandığı belirtildi.


v2-002.jpg

Vali Çelik yapılan görüşmelerde planlanan projelerle ilgili ön bilgiler alarak istişarelerde bulundu.


v3.jpg

Yapılan görüşmeler sonrasında ise Hakkâri Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İş İnsanı Haşim Akın arasında, 2 arazinin Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmesine ilişkin protokol imzalandı.

Vali Çelik, hayırsever iş insanımızın Hakkârili gençlerimizin eğitimine ve geleceğine yapmış olduğu destekten duyduğu mutluluğu ve memnuniyeti dile getirerek, yapılan desteğin Hakkâri için hayırlı olmasını temenni etti ve ziyaretçilerine teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.