Yüksekovalı İş Adamları Bilgi Yarışmasında Türkiye İkincisi olan öğrencileri ödüllendirdiler

Yüksekovalı İş Adamları Bilgi Yarışmasında Türkiye İkincisi olan öğrencileri ödüllendirdiler

Yüksekovalı İş Adamları Gençlik ve Spor bakanlığı tarafından düzenlenen bilgi yarışmasında Türkiye İkincisi olan öğrencileri ödüllendirdiler.

A+A-

Her yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı olarak gençlik merkezleri tarafından düzenlenen liseler arası bilgi yarışmasında, Yüksekova Anadolu Lisesi ilçe birinciliği elde etti. 

Böylece Yüksekovalı öğrenciler Doğu Anadolu Bölgesi adına Türkiye finaline katılma Hakkı elde etti. Daha sonra Ankara'da düzenlenen ve 7 bölgenin katıldığı bilgi yarışmasında Yüksekovalı öğrenciler Türkiye ikincisi oldular.

İlçeye dönen öğrencileri makamında misafir eden Yüksekova Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Salih Özdemir, öğrencilerin elde ettikleri dereceleri iş insanlarıyla paylaştı. Bunun üzerine Yüksekovalı 3 iş insanı öğrencilere birer altın hediye etti. 

Kısa bir açıklama yapan Başkan Özdemir, ‘’Hakkari ve Yüksekova bölgesini temsilen yarıştılar. İlde birinciler olan öğrencilerimiz, daha sonra bölge birinciliğini de Malatya’dan aldılar. Ve Türkiye birinciliği içinde Ankara’da gerçekleştirdiler. Burada da başarı sağlayan öğrencilerimiz, Türkiye ikinciliği elde ettiler. Bizde oda olarak bu öğrencileri ödüllendirmek için değerli iş adamlarımızla paylaştım. Sağolsunlar İş adamı olan, Nihat Akyol, Hamit Tinar ve Naif Oğuz beyde 3 öğrencimizi ödüllendirdiler. Bu duyarlı davranışlarından dolayı hepsine tek tek teşekkür ediyorum.  Bizde tüm var gücümüzle eğitime destelerimizi sağlayacağız. Bu güzel öğrencilerimizi buraya kadar güzel yetiştiren tüm eğitim camiamıza teşekkür ediyorum’’ dedi.

Yüksekova’yı her alanda birinciliğe götürmek için çalışacaklarını belirten Nazlı Ak, ‘’Bize desteklerini esirgemeyen Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası başkanımız Salih Özdemir ve Meclis başkanımız Timur Sevi’ye teşekkür ediyoruz. Bu başarımızı gören iş adamlarımıza da ayrı tek tek teşekkür ediyoruz. Mutluyuz, gururluyuz. İnşallah bundan sonrada da en iyi yerlere gitmek için çalışıp çabalayacağız’’ İfadelerini kullandı.

Öğrencilere taktim edilen ödül programında, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Timur Sevi ve Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odasının Yönetim Kurulu yer aldı.

​​​​​​​

​​​​​​​

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.