Yüksekova'lı Öğrenciler Aksu İçin Tek Yürek Oldu

Yüksekova'lı Öğrenciler Aksu İçin Tek Yürek Oldu

Suruç'taki katliamı kınamak amacıyla Yüksekova'da esnaf kepenk açmazken, öğrencileri ve öğretmen arkadaşları katliamda yaşamını yitiren Yüksekovalı İngilizce öğretmeni Süleyman Aksu için yürüyüş yaptı.

A+A-

MUSA DÜZENCİ - YÜKSEKOVAGÜNDEM

fotoic

Suruç'ta yaşanan bombalı saldırıda yaşamını yitirenler için Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kepenkler açılmazken, DBP, HDP ilçe binaları ile belediye binasına da siyah bez asıldı. İlçe halkı katliamda yaşamını yitirenlerin arasında bulunan Eğitim-Sen ilçe yöneticisi İngilizce öğretmeni Süleyman Aksu'nun (26) evine giderek başsağlığı dileklerinde bulunurken, öğrencileri ve öğretmen arkadaşları katliamda yaşamını yitiren Aksu için yürüyüş gerçekleştirdi.

Aksu'nun görev yaptığı Şemsettin Onay Anadolu Lisesi önünde bir araya gelen yüzlerce öğrenci ve öğretmen, Aksu'nun evinin bulunduğu Dize Mahallesi'ne slogan ve gözyaşları arasında yürüyüş gerçekleştirdi. Yakalarına katledilen öğretmenlerinin fotoğraflarını takan öğrenciler, "Türkiye'nin resmi dili katliam", "Hayatın benim olacak", "Arkanda nice devrimci öğrenci bıraktın", "Katil AKP" ve "Kobanê'ye götüreceğin en büyük oyuncakların bizler olacağız" gibi pankart ve dövizlerini taşıyan öğrenciler, polislerin zırhlı araçlarla konuşlandığı Eczaneler Sokağı'na vardığında polislere öfke gösterdi. HDP-DBP ilçe yöneticilerinin araya girmesiyle yürüyüşlerini tekrar sürdürdü. Aksu'nun evinin önünde matem rengine bürünen binlerce öğrenci, burada gözyaşları içerisinde saygı duruşunda bulundu.

Kitle adına açıklama yapan Aksu'nun meslektaşı Kenan Canan, "Kobanê'de yıkılan umutları yeşertmeye, kütüphane ve çocuk parkı inşa etmek için gidilecekti. Ancak haince bir saldırı sonrası şehit edildiler. Halkların dayanışma birlikteliğini hedef almıştır. IŞİD çeteci güçleri ve destekçilerini lanetliyoruz. Körpe canlar bu katliamda yaşamını yitirdi" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.