Yüksekova’lı öğrenciler yaz tatilini öğrenerek geçiriyorlar

Yüksekova’lı öğrenciler yaz tatilini öğrenerek geçiriyorlar

Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 12. sınıf ve 8.sınıfta okuyacak öğrencilere yönelik 12 değişik dersten yetiştirme kursları açıldı.

A+A-

MUSA DÜZENCi - YÜKSEKOVAGÜNDEM

fotoic

İlçe'de eğitim düzeyini en üst seviye'ye çıkarabilmek için, Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü eğitime yönelik yaptığı projeler kapsamında çalışmalarına son hız devam ediyor. Yaz tatilinde ilçe'de 12. sınıf ve 8.sınıfta okuyacak öğrencilerin talepleri üzerine Milli eğitim müdürlüğü bünyesinde yetiştirme kursları açıldı. Bu kurslardan yararlanan öğrenciler,”yaz tatilinde günümüzün büyük bir kısmını boş geçirmektense, açılan kurslardan yararlanmanın daha faydalı olduğu” belirttiler.

Kursların Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde kadrolu öğretmenler tarafından verildiğini ifade eden Yüksekova İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sait Ediş, Milli Eğitim Bakanlığı örgün ve yaygın eğitimi destekleme ve yetiştirme kursları yönergesi kapsamında ilçemizde 2015–2016 eğitim ve öğretim yılında 12. sınıf ve 8.sınıfta okuyacak öğrencilerin talepleri üzerine, İsmet Alkan Anadolu Lisesi, İmam Hatip Lisesi, 50. yıl Ortaokulu ve İmam hatip ortaokulunda fen ve teknoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Geometri, Tarih, Coğrafya, Kimya, Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak bilgisi, Sosyal bilgiler ve İngilizce derslerinde yetiştirme kursları ilçemizde açılmıştır” dedi.

350 puan ve üstü alan 261 öğrencimiz mevcut olup, Türkiye genelinde en düşük puanlarla alınan fen lisesini baz aldığımızda ortalama 170 öğrencimizin bu puanla fen liselerine yerleşmesi mümkün olacaktır diyen Ediş, “Bu başarının altında yatan en büyük neden dönem içerisinde değişik derslerde açılan yetiştirme kurslarıdır ifadelerini kullandı.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.