Zelenskiy: Rus birlikleri geri çekilirken mayın yerleştiriyor

Zelenskiy: Rus birlikleri geri çekilirken mayın yerleştiriyor

Kiev ve Çernihiv'den çekilen Rus birliklerinin 'büyük bir felakete yol açtığını' ve bölgeye mayın yerleştirdiğini öne süren Zelenskiy, "Evlere, ekipmanlara hatta cesetlere mayın koyuyorlar" dedi.

A+A-

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus birliklerinin başkent Kiev ve Çernihiv'den yavaş yavaş çekildiğini söyledi. "Bu geri çekilme yavaş ama fark edilebilir" diyen Zelenskiy, Rusya ordusunun bölgeye mayın yerleştirdiğini ve 'büyük bir felakete yol açtığını' dile getirdi. 

Evlere, hatta cesetlerin üzerine mayın bırakıldığını öne süren Ukrayna lideri, "Her yere mayın döşüyorlar. Evlere, ekipmanlara hatta cesetlere mayın koyuyorlar" dedi. 

Öte yandan, Ukrayna Başbakan Yardımcısı Irina Vereşçu, sivillerin tahliyesi için insani koridorlar oluşturulacağını duyurdu. 7 koridor açılacağını söyleyen Vereşçu, bunlardan birinin Mariupol ve Berdyansk'tan tahliyeler için ayrılacağını belirtti.

KIZILHAÇ KOMİTESİ EKİPLERİ MARİUPOL'E GİDİYOR

Uluslararası Kızılhaç Komitesi de, Mariupol'den tahliyeler için çalışmaların yeniden başlatıldığını duyurdu. "Ekibimiz bu sabah Zaporizhzhia'dan Mariupol'a hareket ediyor" diyen komite sözcüsü, ayrıntılı bilginin önümüzdeki süreçte paylaşılacağını belirtti. Komite, cuma günü bölgeye 54 Ukrayna otobüsünün koordinasyonu için bir ekip göndermiş ancak 'koşulların imkansızlığı nedeniyle geri dönmek zorunda kalındığını' açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.