İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları Yüksekova’da  protesto edildi

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları Yüksekova’da protesto edildi

Yüksekova Filistin Platformu Merkez İhsaniye Camii önünde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstermek için basın açıklaması düzenledi.

A+A-

İnsan ve Medeniyet Hareketi Teşkilat Başkanı Hamit Altıntaş'ın okuduğu  basın açıklamasında  şu ifadelere yer verildi:

“Bugün lanetlenmiş bir kavim olan israiloğulları, Filistin’i kan gölüne çevirmiş.  İsrail ve onun yeryüzündeki dostları kana duymadıkları gibi mazlum ve mağdur olan  Filistini  yalnız ve çaresiz bırakılmışlar.  Kadın, yaşlı, çocuk demeden bütün Filistinlileri öldürmektedirler.

Müslümanların ilk kıblesi ve Peygamberimizin Miraç durağı olan Mescid-i Aksa’nın yanında her gün yüzlerce çocuk yetim bırakılıyor. Batılı devletler bütün güçleriyle Yahudilerin katliamına destek verirken, ne yazık ki Müslümanlar içinde bulundukları gafletten dolayı Filistin'e yeterince sahip çıkamıyorlar. Filistinliler yalnız bırakıldıkları gibi onlara insanı yardım götürmeye çalışan Müslümanlara da sürekli engeller çıkarılmaktadır. Filistin’e komşu Müslüman ülkeler, Yahudi ve Avrupalıların korkusundan ve onlarla olan dünyevi çıkarlarından dolayı sınır kapılarını kapatmışlar.

Gazze halkı zalimlerin insafına  bırakılmış, adete zalimlerin eliyle ölüme mahkum edilmişler.   Müslüman ülkelerin  Filistinlilere sahip çıkmaması işgalcilere her geçen gün katliamlarına yenilerini ekleme cesaretini veriyor. Bütün dünyanın gözü önünde “Okul, Cami, İbadethane” demeden her yeri yıkıp yakan zalimler, hastanelerde tedavi gören yaralıların bile yaşamasına izin vermiyorlar. Ehli Arab Hastanesi'ne yapılan bombalı saldırıda çoğunluğu çocuk olmak üzere yüzlerce mazlum öldürülmüş. Bütün dünyanın gözü önünde israil Filistinlilere yaptığı soykırımı korkunç bir boyuta daha taşımıştır.

Kudüs dün Müslümanlarındı bugün de Müslümanlarındır ve ilelebet müslümanların olması için, başta Müslümanların ve insanlığın başına bela olan Yahudilerin elinden alınmalı. Yeryüzündeki bütün mazlumların adına Yahudi zihniyeti ve onun işgalci ortakları yeryüzünden tamamen temizlenmelidir.

Gazze’de bir avuç müslümanın başlattığı AKSA TUFAN’ına bütün Müslümanlar maddi destek vermeliler. Aksa Tufanının amacına ulaşması için dualarını eksik etmemeliler.

Ey insanlık, ey dünya Müslümanları insanlık adına aya kalkın...

Dünyadaki bütün mazlumlar adına, insanlık adına, yeryüzünde yetim bırakılmış çocuklar adına ayağa kalkın. Bütün dünya müslümanları ayağa kalkın, insanlığın ve müslümanların  kaderini zalim yöneticilere, işgalci Yahudi ve ortaklarına bırakmayın. Bugün bu çağrıyı bütün  yetim kalmış çocuklar adına yapıyorum”.İfadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından Filistin halkı için dua edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.