Mardin’de arazi kavgası, 3 kişi öldü

Mardin’de arazi kavgası, 3 kişi öldü

Mardin Mazıdağı’nda korucu oldukları belirtilen Sakızlı ve Balpınar köylüleri arasında arazi kavgası çıktı. Çıkan kavgada 3 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

A+A-

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı korucu oldukları belirtilen Sakızlı  ve Balpınar köylüleri arasında sabah saatlerinde arazi kavgası çıktı.  Çıkan kavgada 3 kişin öldüğü ve 6 kişinin yaralandığı belirtildi.

Çıkan olayda ağır yaralanan ve tedavileri için Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan M.K. ile K.K.'nın hayati tehlikesinin sürdüğü, ismi öğrenilemeyen ve hayati tehlikesi bulunmayan diğer 2 yaralanın ise tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Askerlerin sevk edildiği ve çatışmanın son bulduğu bölgede gerginlik devam ederken, bölgeye giden DBP ile HDP Mardin il ve ilçe yöneticilerinin girişimleri ise sürdürüyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Mardin Valiliği'nin açıklaması şöyle:

“19 Nisan 2015 Pazar günü saat 07.50 sıralarında Mazıdağı Balpınar Mahalle sakinleri ile Derik ilçesi Zeytinpınar Mahalle sakinleri arasında arazide hayvan otlatma meselesinden dolayı çobanlar arasında tartışma çıkmıştır.

“Tartışmanın kavgaya dönüşmesi neticesinde olay, Balpınar Mahallesi'nde ve Sisan mezrasında yaşayan ailelere sirayet etmiştir. Sisan Mezrası Gov Tepe üzerinde meydana gelen silahlı kavga olayında her iki taraf birbirlerine av tüfeği ve uzun namlulu silahlar ile ateş açmıştır.

“Olayda 3 şahıs (N.K., S.K., K.E.) ölmüş; 6 şahıs (K.K., M.K., M.K., A.K., M.K., A.K.) yaralanmıştır. Ölü ve yaralı şahıslar 112 Acil Sağlık Hizmetleri ambulansları ile Mardin ve Batman'da bulunan çeşitli hastanelere sevk edilmişlerdir. Jandarma ve emniyet güçleri tarafından gerek olay yerinde gerekse hastanelerde güvenlik tedbirleri alınarak durum kontrol altına alınmıştır. Olayla ilgili Derik Cumhuriyet Savcılığı'nca tahrikâta başlanmıştır.”imc

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.