Pistten çıkan uçağın kabin görevlileri ifade verdi

Pistten çıkan uçağın kabin görevlileri ifade verdi

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pistten çıkan Pegasus uçağı için açılan soruşturmada 4 kabin görevlisi ifade verdi. Hâlâ tedavi altında olan pilotların sağlık durumu hakkında ise hastaneden rapor istendi.

A+A-

5 Şubat günü İzmir-İstanbul seferini yaparken Sabiha Gökçen Havalimanı'na inişi sırasında pistten çıkan Pegasus Havayolları'na ait PC2193 sefer sayılı Boeing 737 tipi uçakla ilgili soruşturma devam ediyor. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, kaza yapan uçaktaki 4 kabin görevlisinin ifadesi alındı. Kabin görevlileri ifadelerinde, Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra uçağın pistten çıktığını ve kazanın meydana geldiğini belirttiler. Görevliler kaza nedeniyle bir şikayetlerinin olmadığını söyledi.

Soruşturmada kabin görevlilerinin ardından 8'i Türk, 5'i yabancı, 13 yolcunun daha ifadesi alınacak. Savcılık ayrıca, tedavileri devam ettiği için ifadeleri alınamayan pilotların sağlık durumu ile ilgili hastaneden bilgi istedi. Uçağın karakutusu dün Almanya'ya gönderildi. Alman Kaza Araştırma Kurulu'nca yapılacak çözümlemenin 1 hafta içinde tamamlanması bekleniyor. 177 yolcu ve 6 mürettebatı taşıyan uçak pistten çıktıktan sonra 3 parçaya ayrılmış, hastaneye kaldırılan yolculardan 3'ü vefat etmişti. (HABER MERKEZİ)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.