Vali Çelik: Eğitimde çıtayı daha da yükseltmeliyiz

Vali Çelik: Eğitimde çıtayı daha da yükseltmeliyiz

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek şube müdürlüklerinde çalışan personellerden çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

A+A-

İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz ve şube müdürleri ile toplantı yapan Vali Çelik, Hakkari il merkezi ve ilçelerinde bulunan öğrenci ve öğretmen sayıları, öğretmen norm kadro durumları, okul-kurum sayıları, 2022-2023 Eğitim –Öğretim Yılı okullaşma oranları, il geneli taşımalı eğitim sayısı ve maliyetleri, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) istatistikleri hakkında bilgiler alarak hazırlanan brifingi inceledi.

2022-2023 Eğitim – Öğretim Yılında Hakkari’den Yükseköğretim Kurumları Sınavına giren 26 öğrencinin Tıp, 17 öğrencinin Diş Hekimliği, 9 öğrencinin Eczacılık, 13 öğrencinin Hukuk, 36 öğrencinin Mühendislik, 247 öğrencinin Eğitim Bilimleri, 332 öğrencinin Sağlık Bilimleri ve 101 öğrencinin ise diğer fakültelere yerleştiği bilgisini alan Vali Çelik, başarı oranlarının artırılması yönünde çalışmalara ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.

Vali Çelik, çocuklarımızın güvenli bir şekilde okula gidip gelebilmeleri için servis araçlarının denetlenmesi gerektiğini ifade etti. 

Okul servis araçları hakkında da Nurettin Yılmaz’dan bilgiler alan Vali Çelik, 164 ilk ve ortaöğretim, 47 lise ve 67 özel eğitim servis araçlarının çocuklarımızın güvenli bir şekilde okula gidip gelebilmeleri için her hafta sistematik bir şekilde denetlenmesini istedi .

Vali Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz'a denetleme ekipleri oluşturularak sahaya inilmesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı her okul ve kurumun düzenli olarak denetlenmesi talimatı verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.