Yüksekova’da "ihmalsizlik" milli sporcu Ören’in sporculuk hayatını bitirdi

Yüksekova’da "ihmalsizlik" milli sporcu Ören’in sporculuk hayatını bitirdi

2022 yılında evine gittiği esnada kanala düşüp yaralanana milli sporcu sakatlanması sonucu milli sporculuk kariyeri son buldu.

A+A-

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde, geçen hafta 2’inci Bölge TOKİ konutlarına giden yolun ortasında yer alan korkuluksuz kanalın tehlike saçtığını daha önceki haberimizde dile getirmiştik. 2022 yılında evine gittiği esnada bisikletle kanala düşen Yüksekovalı milli sporcu Orhan Ören adlı vatandaşın sakatlanması sonucu sporculuk kariyerini sonlandırmak zorunda kaldı.

“Geçirdiğim kaza nedeniyle sporculuk kariyerime son vermek zorunda kaldım”

15 yıldır sporla iç içe olan milli sporcu Orhan Ören sporculuk kariyerini geçirdiği kaza nedeniyle son verdiğini aktardı. Ören, kanalda korkuluğun olmaması nedeniyle düştüğü belirterek o anları şöyle aktardı:  “Gece saatlerinde bisikletle evime döndüğümde yolda herhangi bir ışıklandırma olmadığı için önümü görmeyip kanala düştüm. Ve ağır yaralandım. Çevredekilerin yardımıyla hastaneye kaldırıldım. Geçirdiğim kaza nedeniyle sporculuk kariyerime son vermek zorunda kaldım” dedi.

“Yolda herhangi bir ışıklandırma da yok”

Güzergahı her gün binlerce insanın kullandığını söyleyen Ören, “Bu yol Pizok köyünde ve Esentepe mahallesinde oturan binlerce vatandaşın kullandığı bir güzergah. Yol yapıldığında ne ışıklandırma yapıldı, ne de yolun ortasından geçen kanala korkuluk takıldı. Burada ölümle sonuçlanan kazalarda yaşanabilir. Ben bu yol yüzünden sporculuk kariyerime nokta koymak zorunda kaldım. Yetkililerden buradan çağrı yapmak istiyorum. Yola bir an önce gerekli ışıklandırmalar yapılsın ve kanala önlem alınıp korkuluklar takılsın” ifadelerini kullandı./ Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.