Yüksekova’da kar, geçim kaynağı oldu

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 4-5 kişilik ekipler, yüksek binaların çatılarında biriken karları temizleyerek ekmek parası kazanıyor.

A+A-

MUSA DÜZENCİ / YÜKSEKOVAGÜNDEM

YÜKSEKOVA - Kar kalınlığının 60 santimetreye ulaştığı Yüksekova’da, bina çatılarında biriken kar yığınları bazı vatandaşlara ekmek kapısı oldu. Geçimlerini bu yolla sağlayanlar, genellikle 4-5 kişilik ekipler oluşturup, Ana caddeler üzerindeki yüksek binaların çatılarında tehlike oluşturan kar kütlelerini temizliyor.

Tehlikeye rağmen çatılarda küreklerle kar temizleyen işçiler, günlük 750-1000 lira arasında para kazanıyor.

k1-003.jpg

İşçilerden Nurallah Yürük,” Çatılarda biriken karları temizliyoruz ve bunu her sene yapıyoruz. Bu zamanlarda iş olmadığı için mecburen geçimimize bu şekilde yapıyoruz. Ortalama bu iş 1 ay devam ediyor. Bazı yerlerde tehlikeli olabiliyor, bazı çatılarda önlem almak zorunda kalıyoruz. Bu işi mecburiyetten yapıyoruz” dedi.

k2-003.jpg

İlçede 4 gündür süren yağışın ardından çatı temizleme işi yaptıklarını söyleyen Sabri Bingöl ise,” Bazı çatılar tehlike oluşturuyor ve bizde bu karları temizliyoruz. Kışın işimiz gücümüz çatı temizlemek oluyor. Geçimimizi karla yapıyoruz hiçbir gelirimiz yok. Kar devam ederse bu şekilde devam edeceğiz kar yağışı olmasa da yine işsiz kalacağız” ifadelerini kullandı.

k3-003.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.