Yüksekova'da dağda mahsur kalan vatandaş 4 saat sonra kurtarıldı

Yüksekova'da dağda mahsur kalan vatandaş 4 saat sonra kurtarıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dağda mahsur kalan vatandaş için ekipler seferber oldu.

A+A-

MUSA DÜZENCİ / YÜKSEKOVAGÜNDEM

İlçeye 30 kilometre uzaklıkta bulunan Ortaç (Avert) Köyünde ikamet eden 44 yaşında ki Asker Karataş, köye 5 kilometre uzaklıkta bulunan dağda mahsur kaldı.


Karataş, buz tutan suyun boru hattını açmak için çıktığı dağda ayaklarının soğuktan uyuşması nedeniyle mahsur kaldı. Karataş kaldığı yerde yardım için köylüleri aradı. Ancak ulaşımının zor olaması nedeniyle köylüler durumu 112'ye bildirdi.

fotoic.jpg

Bunun üzerine 112 Sağlık ekipleri, Jandarma, AFAD, UMKE, İl özel idare ve Yüksekova Belediye İtfaiye kurtarma ekibi harekete geçti. Başlatılan kurtarma operasyonu 4 saat sürdü. Karataş mahsur kaldığı yerde ekipler tarafından kurtarıldı. Bir süre açılan patika yoldan ardından anfibik aracı ile köye ulaştırıldı.

Yüksekova'da mahsur kalan vatandaş 4 saat sonra kurtarıldı 2

Karataş," Jandamaya, İl Özel İdaresine, Yüksekova belediyesi ve sağlık çalışanlarına çok teşekkür ederim. Çıktığım yerde bir süre sonra ayaklarımı hissetmemeye başladım ve inemedim. Durumu hemen köye bildirdim sağolsunlar onlarda ekipleri aradı. Ekipler beni aldı Allah herkesten razı olsun" ifadeleri kullandı. Genel sağlık durumunun iyi olduğu Karataş, ambulansla Yüksekova Devlet hastanesine kaldırıldı.

Yüksekova'da mahsur kalan vatandaş 4 saat sonra kurtarıldı 6

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.