Yüksekovalı Safiye teyze, 20 yıldır değirmen çalıştırıyor

Yüksekovalı Safiye teyze, 20 yıldır değirmen çalıştırıyor

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Safiye Ereli 20 yıldır değirmen çalıştırıyor.

A+A-

MUSA DÜZENCİ / YÜKSEKOVAGÜNDEM

İlçeye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Suüstü (Şakitan) köyünde yaşayan 70 yaşında ki Safiye Ereli 20 yıl önce başladığı değirmen işine aynı heyecanla devam ediyor.

sereli1.jpg

Eşinin vefatından sonra değirmen başına geçen Ereli, her gün sabah namazından sonra değirmeni açarak işe başlıyor. Tüm zorluklara karşı değirmende bulgur, un, mısır ve buğday gibi tahılları öğüten Ereli, çevre il ve ilçelerden gelen müşteriler tarafından ilgiyle karşılanıyor. 10 kişinin işini yapan ve yıllardır çalışan Safiye teyze yaptığı işle hem ev bütçesine katkı sağlıyor, hem de çocuklarıyla beraber eşinden kalma değirmeni devam ettiriyor.

sereli2.jpg

Ereli, değirmeni çocuklarıyla beraber çalıştırdıklarını söyleyerek, "20 yıldır değirmende çalışıyorum. Eşim vefat ettikten sonra çocuklarım bana makineleri gösterdiler ve kısa sürede öğrendim. Yaptığım iş çok zor ama başladığım ilk gün gibi çok seviyorum. Köyümüzde ki kadınlar bu işi yaptığım için benimle gurur duyuyorlar. Değirmenizin dışarıdan da çok müşterileri oluyor. Özellikle çevre il ve ilçelerden çok müşteri geliyor. Bazen yeni gelen müşterilerimiz beni görünce şaşırıyorlar ama kadının yapamayacağı iş yoktur" şeklinde konuştu.

sereli3.jpg

sereli4.jpg
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.