Vali Akbıyık çalışan kadınları unutmadı

Vali Akbıyık çalışan kadınları unutmadı

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadınları makamında kabul etti.

A+A-

Hakkari’de 8 Mart Dünya Kadınlar günü çeşitli etkinlikler ile kutlanırken, Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık da etkinlikler kapsamında hem kamuda çalışan hem de sivil toplum örgütlerinde yönetici olan kadınlar ile bir araya geldi.

Valilikte düzenlenen etkinlikte Kadınlar gününü kutlayan Hakkari Valisi İdris Akbıyık, dünyanın her yerinde bu saatte kadınların konuşulduğunu söyledi.

Dünya Kadınlar Günün çok önemli olduğunun altını çizen Vali Akbıyık, “Kadınların bilinçlenmesinde Dünya Kadınlar Günün büyük önemi var. Maalesef son yıllarda azalsa da kadına yönelik şiddet olabiliyor dünyanın her yerinde. Gelişmiş ülkelerde de bu var. İnşallah aldığımız tedbirler ile bunları bitirmeyi amaçlıyoruz. Kadının önemini anlatmamıza gerek yok. Hepimizin annesi var, kardeşleri var, evlatları var toplumun önemli bir kesimini kadın yetiştirir. Yani her alanda hayatın içinde mücadele edip birlikte yaşıyoruz. Kelimeler kifayet etmez; kadının annenin değerini anlatmakta. İnşallah artarak hayatın içinde, ekonomide siyasette kadınlarımız yer alacaktır. Bu vesile ile bütün kadınların kadınlar gününü kutluyorum” dedi.

Vali Akbıyık daha sonra günlerini kutladığı kadınlara karanfil dağıtıp hediye takdim etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.