Hakkari'de "Atölyesiz Okul Kalmasın" projesi

Hakkari'de "Atölyesiz Okul Kalmasın" projesi

Hakkari Valisi Ali Çelik, bütçesi 2 milyon 400 bin TL olan "Atölyesiz Okul Kalmasın" projesi kapsamında toplamda 9 okulda atölye kurulumu gerçekleştirildiğini söyledi.

A+A-

Çukurca Köprülü Mükerrem Akhanlı Yatılı Bölge Ortaokulundaki müzik atölyesinin açılışına Vali Ali Çelik, Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz katıldı. Atölyelerin kurulumlarıyla özel olarak ilgilenerek her aşamasında yer alan Vali Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz’dan atölye hakkında bilgi aldı.

v2-001.jpg

Açılışı gerçekleşen müzik atölyesinde öğrenciler tarafından gerçekleştirilen mini konsere katılan Vali Çelik ve protokol üyeleri, öğrencilerle yakından ilgilenerek seslendirdikleri şarkıları dinlediler.

8. sınıf öğrencilerini de ziyaret ederek bir süre dersleriyle ilgili sohbet eden Vali Çelik, öğretmenlerle de bir araya gelerek onlarla sohbet etti.


v1-001.jpg

Müzik, tasarım ve beceri atölyeleri ile öğrencilerin geleceğe çok daha iyi hazırlanacağını ifade eden Vali Çelik, “Bugün hayırlı bir iş için buradayız. Hakikaten insanların eğitilmesi, insana yapılan yatırımlar elbette her şeyden daha kıymetli, daha önemli diye düşünüyorum. Bu anlamda, devletimiz ve biz yöneticiler, çocuklarımızın yetiştirilmesi için bir yandan eğitim altyapımızı güçlendirirken, bir yandan da her türlü teknolojik altyapı ile donatılması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Eğitim konusunda gösterilen her çabada, çağın ve geleceğin becerileri ile mücehhez ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen bilime sevdalı, milli kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli ve ahlaklı bireyler yetiştirmeyi hedeflemekteyiz. Kurulan bu atölyeler, öğrencilerimizin fikri, duygusal ve fiziksel ihtiyaçlarını destekleyecek; ilgi, yetenek ve mizaçlarına yönelik gelişimlerini artıracak ve öğrencilerimiz geleceğe çok daha donanımlı ve becerili bir şekilde hazırlanma imkanına sahip olacaklardır. İlimiz sınırları dâhilinde 8 ortaokul ve 1 özel eğitim uygulama okulumuz olmak üzere toplamda 9 okulumuza ‘Atölyesiz Okul Kalmasın’ projesi kapsamında müzik, yazılım ve tasarım atölye kurulumu gerçekleştirildi. İlgili proje kapsamında, 2023 yılı idare bütçesinin tertibinden bir milyon 800 bin Türk Lirası DAP tarafından hibe edildi. Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından karşılanan asgari yüzde 25 eş finansman desteği olan 600 bin TL ile toplam bütçesi 2 milyon 400 bin TL olan projeyle Yüksekova’da 2, Şemdinli’de 1, Çukurca’da 1 ve il merkezinde 5 olmak üzere toplamda 9 okulda atölye kurulumu gerçekleştirildi. İlimiz eğitimine önemli katkılar sunacak bu atölyelerin kurulmasına vesile olan Milli Eğitim Bakanlığımıza, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor, öğrenci ve eğitim kadrolarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.