Yıl 2016, Mum Işığında Ders!

Yıl 2016, Mum Işığında Ders!

Van’ın Edremit ilçesine bağlı Kiracılar TOKİ’de yaşayan vatandaşların 4 günden fazladır sabah kesilen elektrik gece saat 22.00’a kadar devam ediyor. Elektrik ve su kesintisinin sık sık yaşandığını ve bu nedenden dolayı mağdur olan vatandaşlar, TOKİ yetkil

A+A-

İSLAM DÜZENCİ - ÇAĞLAR DAĞDELEN - ÖZEL HABER

Van'da 2011 yılında meydana gelen iki büyük depremden sonra evi yıkılan depremzedelere 20 bine yakın konut yapıldı. Konutların yapımı üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen eksiklikleri halen tam olarak giderilemedi. Çoğu zaman elektrik ve su kesintisi meydana gelen konutlardaki vatandaşlar, zaman zaman isyan edecek noktaya geliyor. Kış aylarıyla birlikte 4 günden fazladır elektrik ve suları kesilen Edremit'teki Kiracılar TOKİ sakinleri, sık sık uygulanan kesintilerden dolayı mağdur olduklarını elektrik olmadığı için kaloriferlerin yanmadığını ve soğuktan çocukların hasta olduklarını aktardı. Vatandaşlar, binada kapıcı olmasına rağmen binanın içini ve dışını çöp götürdüğünü ve bu çöplerin koku yaptıklarını söyledi.

Çocuklar, 4 gündür elektriklerin gelmemesinden dolayı ödevlerini yapamadıklarını ve öğretmenlerinin kızdıklarını aktardı. Elektriklerin gelmemesinden dolayı kaloriferlerin yanmadığını ve evlerin soğuk olduğu için çocukların hasta olduğunu aktaran Tekin İbrahim, tüpçülerde çarşıda olduğu için çarşıya gidip getiriyoruz. Yetkililere seslenen İbrahim,“elektrikler olmadığı için elektrikli sobayı kullanamıyoruz ve bu sorunun biran önce çözülmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

BİNALARIN İÇİNİ VE DIŞINI ÇÖP GÖTÜRÜYOR

Bu binanın sahipsiz olduğunu kapıcı ve yöneticinin olmadığını söyleyen Fikret Düzenci, elektriklerin kesik olmasından dolayı kaloriferlerin yanmamsından dolayı üşüdüklerini söyledi. Düzenci,“ yetkililere gittiğimizde hepsi kaçıyor. Gelip ilgilensinler kazan mı patladı kazanı yapalım, değişmek mi gerekiyor değişelim. Bu kadar insan bu soğukta dayanamaz. Aidata geldiklerinde günü gününe alıyorlar ve günü geçti mi geçtiği günün faizini hemen alıyorlar. Faiz almasını biliyorlarsa bu sıkıntıların yapılmasını da bilsinler. Biz akşama kadar asgari ücrete çalışıyoruz ve aldığımız parayı getirip bunlara veriyorsak eğer o paranın hakkını vermeleri lazım. Binaların içini ve dışını çöp götürüyor kapıcı olmasına rağmen temizlenmiyor.”diye konuştu.

"FATURA PARASI 100-150 TL AŞAĞI GELMİYOR" 

Kiracılar TOKİ'de İkamet ettiğini ve elektrik sıkıntısı sık sık yaşadıklarını aktaran Sami Demirel, “VEDAŞ'ı arıyoruz telefonlarımıza cevap vermiyorlar. Bizim sesimizi kimse duymuyor ve hastamız oluyor, öğrencilerimiz var kalorifer kazanının dinamosu elektriğe bağlı olduğu için evlerimizin kaloriferleri de yanmıyor. En büyük sorunumuz sudur. Sularımız hemen hemen her gün kesiliyor. Elektrik olmadığı için esnaf dondurma alıp dolaba bırakamıyor. Tavuğu dolaba bırakıyor ve tavuk dolapta çözülüyor ve müşteri ben bu tavuğu eve götüremem diyor. Öğrenci evinde internetten ödevini yapamıyor ve iletişim konusunda da sıkıntı yaşıyoruz elektrik gittiği zaman iletişimde kesiliyor. Elektrik kesintisi olmasına rağmen fatura parası 100-150 TL aşağı gelmiyor. VEDAŞ bu parayı alıyorsa eğer hak ederek alıyor mu.”şeklinde konuştu.

"EV SAHİPLERİ BUNU FIRSATÇILIK YAPIP KİRA FİYATLARINI YÜKSEK TUTUYORLAR"

2 yıldır kirada oturduğunu 3 günden fazladır elektrik ve su kesintisi uygulandığını ifade eden Y.C: “ 3 günden fazladır su, elektrik yok, yıkanmamış elbiselerimiz var, banyo yapamıyoruz ve bu sorunu çözsünler. Çocuğum böbrek hastası tedavi edecek param yok. Elektriği fazla kullanmama rağmen Ayda 300 TL elektrik faturası ödüyorum. Sadece 1 tane ocak takıyorum ocakta fazla yakmıyor ve zaten elektrikte yok Tüp bittiği zamanda değiştiremiyoruz çünkü para yok. Yüksekova'dan Van'a göç edenler var ev sahipleri bunu fırsatçılık yapıp kira fiyatlarını yüksek tutmaya çalıştı. Biz sıkıntılarımız söylediğimiz zaman kimsenin zoruna gitmesin mecburdurlar bu sorunları çözecekler.”

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.