Yüksekova'ya bağlı bu köyde, sadece iki aile yaşıyor

Yüksekova'ya bağlı bu köyde, sadece iki aile yaşıyor

Yüksekova ilçesine bağlı Akçadam köyü, yaşanan göçler nedeniyle 10 yılda sadece iki ailenin yaşadığı bir yer haline geldi.

A+A-

MUSA DÜZENCİ / YÜKSEKOVAGÜNDEM

Yüksekova'nın Esendere Beldesi'ne bağlı Akçadam köyü, 90'lı yıllarda süren çatışmalı ortamın ardından büyük göç verdi. Birçok aile çatışmalar nedeniyle köyü terk ederken, tüm zorluğa direnen iki aile, köyde yaşam sürdürmeye devam ediyor.

03.jpeg

Köyde yaşayan Ahmet Engindeniz, yaptığı açıklamada, 1994 yılında boşaltılan köyde bugün sadece iki ailenin yaşadığını ve köy nüfusunun 25 kişi olduğunu söyledi.

02.jpeg

Engindeniz, "1994 yılında çatışmaların yaşandığı dönemde köyümüze düşen havan mermileri ve çatışma sesleri canımıza tak etmişti. Buna dayanamayan köylülerimiz köyü terk edip gitti. Ben ve İsmailoğlu ailesi köyden çıkmadık. Şimdi huzur, barış, çatışmazsızlık ortamı var. Umut ediyorum ki köyümüz tekrar eski haline geri döner" diye konuştu.

Köyde okulun olduğunu, ama 4 öğrenci olması nedeni ile kapalı tutulduğunu aktaran Engindeniz, öğrencilerin eğitim için 10 kilometre uzaklıktaki Esendere Beldesine gittiğini ifade etti.

akcaadam4

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.