Yüksekova'da Bilim Fuarı Yoğun İlgi Gördü

Yüksekova'da Bilim Fuarı Yoğun İlgi Gördü

Hakkari’nin Yüksekova Toki Anadolu lisesi’nde TUBİTAK 4006 bilim fuarı açılışı yapıldı. Açılışta öğrencilerin hazırlamış olduğu projeler sergilendi.

A+A-

MUSA DÜZENCİ/YÜKSEKOVAGÜNDEM

fotoic

Yüksekova Toki Anadolu lisesinde açılışı yapılan bilim fuarı yoğun ilgi gördü. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu(TUBİTAK)  tarafından, Türkiye'de toplamda 2000 okulda yapılmaktadır. Bu okullardan biride ilçe'de bulunan Toki Anadolu Lisesi, açılışı yapılan fuarda 34 proje,68 öğrenci ve danışman öğretmenler tarafından yaklaşık üç aylık bir çalışma yapıldı.

Yüksekova'da gençlerimize çoçuklarımıza sosyal alanlar yaratmak ve geliştirdikleri projeleri hayata geçirmek için fuar açtıklarını söyleyen Okul müdürü Engin Baysal,” ilçemizde genlerimizi, öğrencilerimizin sosyal bir alanı yok, bizler öğrencilerimize kurum olarak değil tüm alanlarda eğitim sağlamaya çalışıyoruz, en son öğrencilerimiz tarafından geliştirilen projeler fuar şeklinde katılımcılara sunuldu. Bu büyük bir adımdır devamının gelmesini diliyoruz” dedi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan okul müdürü yardımcısı Kenan Canan,” Bilim fuarının amacı öğrencilere bilimi sevdirmek, kendi ürettikleri projeleri sergileyebilmektir” şeklinde konuştu.

Fuar açılışana, Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, İlçe Milli Eğitim şube Müdürü Sait Ediş,Mehmet Nuri Akkuş ve değişik okullardan gelen öğrenciler katıldı.

Fuar 2 gün daha devam edecek.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.