Yüksekova’da 'Bilim Fuarı'na' Yoğun İlgi

Yüksekova’da 'Bilim Fuarı'na' Yoğun İlgi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından ikincisi yapılan bilim fuarı Yüksekova Şemsettin Onay Anadolu Lisesi'nde açıldı.

A+A-

MUSA DÜZENCİ / YÜKSEKOVAGÜNDEM

fotoicvideoic

Yüksekova Şemsettin Onay Anadolu Lisesi halı sahasında açılan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TUBİTAK) bilim fuarı yoğun ilgi gördü.

"AMACIMIZ ÖĞRENCİLERE BİLİMİ SOMUTLAŞTIRMAK"

Bilim Fuarı ile ilgili açıklama yapan Şemsettin Onay Anadolu lisesi Müdür Yardımcısı Kenan Canan,”Projelerimiz toplam 39 tane, 78 öğrencimiz yaklaşık 2 ay boyunca bu projeleri hazırlamaya çalıştılar. Özellikle öğrencileriz gündem'de olan ve merak edilen sorular, konular üzerinde yoğunlaştılar. Bu projelerimizdeki temel amaç öğrencilerimizi biraz daha bilimi somutlaştırmak, öğrencilerin biraz daha aktif düşünmelerini sağlamak bu amaçla hazırlandı projelerimiz. Yüksekova'da bu sene toplamda 3 okulda bilim fuarı yapılacak, bu ikinci okulumuz ve önümüzde ki günlerde endüstri meslek lisesinde yapılacaktır” dedi.

"GÜNDEMDEKİ KONULAR ELE ALINDI"

Projelerlerin gündemdeki konular olduğunu belirten Canan,”kadına şiddet konusunu ele alındı, maden ocaklarında meydana gelen kazaları ele alındı, Sosyal bilimler dersini nasıl daha somut hala nasıl getirebiliriz, nasıl anlatabiliriz bunun üzerinde durmaya çalıştık, TUBİTAK bilim fuarı Türkiye'de 2000 okula verilmektedir, ilçemizde ise üç okulda yapılmaktadır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.